כלים ומוצרים מומלצים שכל שף מקצועי צריך

כל שף מיומן יודע כי ציוד מקצועי ומותאם הינו הכרחי להצלחה במטבח. מעבר להצלחה במטבח, יש גם את החוויה שבדרך כאשר כלים מתאימים מעניקים לשף חווית בישול מדהימה כאשר הדברים אכן נעשים באופן מוצלח יותר, מדויק יותר, מהיר יותר ובאופן כללי בנוחות ובקלות.

אז מה בעצם צריך השף שלנו כדי להתחיל לבשל?

כאן חשוב לחלק בין שני חלקים. יש את הציוד המיועד לבישול עצמו ויש את הציוד שנועד לצורך אחסון נכון של חומרי הגלם והמזון. כאשר יש את שני אלו, יוכל השף להוציא תחת ידיו מנות משובחות וטעימות שתמיד יוגשו ללקוח במצב הטוב והטרי ביותר.

ציוד בסיסי לבישול

הכול מתחיל בסכין!

הסכין זה הכלי הראשוני ביותר והבסיסי שמשמש את השף לצורך הכנת האוכל. הסכין מקבל את התפקיד ההתחלתי בהכנה של כל סוגי המזון. כאן חשוב להבין כי בתחום הזה של הסכינים יש טווח רחב מאוד של אפשרויות ושל סכינים. האפשרויות כוללות לא רק סוגים שונים מבחינת אורך, רוחב או סוג הלהב אלא גם בעיקר מבחינת המחירים. המחירים של סכינים עשויים לנוע החל משקלים ספורים בלבד ועד למאות שקלים.

חשוב מאוד שהטבח יכיר את האפשרויות ויידע גם למה מיועדת כל סכין. כך הוא יוכל לקבל את ההחלטה הנכונה בבחירת סט הסכינים שישמשו אותו. בסכינים אין באמת כללים חד משמעיים מה ייחשב לסכין שף. כל שף יש לו בסופו של דבר את ההעדפות שלו, את ההרגלים שלו ואת הסכין שאיתה הוא יוכל לעבוד בצורה הכי נכונה עבורו.

אחרי שכבר יש את הסכין, נוכל להתקדם הלאה על פי הסדר ה'כרונולוגי' של הבישול במבטח.

מחבתות

אחרי שחתכנו את חומרי הגלם להכנת התבשיל או הצלי, אנחנו צריכים להתחיל לבשל, לאדות, לצלות או לטגן. מחבתות מתאימות לכל סוג של בישול הינן הכרחיות על מנת שכל המנות שיצאו בסופו של תהליך מהמטבח תהיינה עשויות היטב.

כדאי תמיד לרכוש מחבתות של חברות מוכרות שמבטיחות אמינות ואיכות. זה מה שלמעשה יבטיח שימוש נוח ואיכותי לאורך זמן תוך הנאה ממוצר שאכן יעניק את התפוקה המושלמת.

מעבר לכך חשוב לרכוש מחבתות בגדלים שונים וזאת כדי להתאים את הכלי על פי מספר המנות אותם תרצו להכין. מחבתות גדולות עשויות לחסוך לכם הרבה זמן במקרים של הכנת כמויות גדולות מה שמשפיע רבות על חווית הבישול.

ציוד לאחסון

חשוב להשקיע במקררים מתאימים שישמרו על טריותם ש חומרי הגלם באופן שלא יעבירו טעמים מאחד לשני. חשוב שהמקררים יהיו איכותיים ויבטיחו עמידות של המזון למשך מספר ימים.

תא ההקפאה חייב אף הוא להבטיח שמירה מעולה על המזון בטריות מושלמת.

יש לשים לב שיש חכם מקום לכל שאר המצרכים כמו תבלינים ירקות ועוד.

אז יש לכם הכול? צאו לדרך...

באדיבות אתר tuka meat show