שאלות נפוצות

1. למי נותנים להכין את עיסת החינה?

את עיסת החינה על פי מנהגי המסורת ברוב העדות נהוג  שאם הכלה תכין או קרובת משפחה בעלת מידות טובות, צדיקה טובת לב שופעת אהבה ונתינה,רצוי שתהיה נשואה ופוריה . לפי האמונה תכונותיה הטובות ומידותיה ידבקו בכלה וברכותיה ילוו את בני הזוג לאורך שנים ארוכות וטובות.

 

2 באיזה חינה רצוי להשתמש השחורה או האדומה ?

 רצוי להשתמש באבקת חינה  בצבע ירוק (חינה אדומה ) אותה ניתן להשיג בחניות תבלינים.( החינה השחורה משמשת לקעקועי חינה)


3. מדוע משתמשים בחינה בטקס לפני החתונה  ?

בטקס לפני החתונה,נוהגים למרוח חינה על ידיי הכלה על מנת ש"ויעלה חינה" - השם נגזר מהמילה חן - שתמצא חן בעיני חתנה,

ויש הטוענים כרמז ארבעת  המצוות בהן מצווה האשה:

           ח - הפרשת חלה

           י -  הולדת ילדים 

           נ - שמירת נידה 

           ה - הדלקת נרות שבת

 

4. איך עושים בר מתוקים לבד?

ישנם מספר כללים בסיסיים באיך לעשות בר מתוקים לבד בקלי קלות 

  1. ראשית עלינו להחליט האם בר המתוקים יהיה " מסמר הערב" כאז נקבע את מקומו במרכז החדר כך שימשוך את מלוא תשומת הלב, ויגרור את מירב התגובות, או אולי נשאיר את שולחן המתוקים כהפתעה לאחר שהאורחים נהנו ממגוון המנות הטעימות ( ששלמתם ממיטב כספכם).
  2. אחד הדברים ההופכים בר מתוקים למרשים הוא "משחק גבהים" העמדת הממתקים בגבהים שונים, חשוב מאוד שיראו את כל המתוקים בשולחן. לכן ההגבהות ימוקמו בהדרגה - מהנמוך שבחזית השולחן לגבוה שבסוף השולחן. כהגבהות ניתן להשתמש בכלים עם רגליים (כוסות ברנדי גבוהות / אגרטלים ...),  קופסאות עטופות בנייר עטיפה צבעוני, מעמדים של שלוש קומות, כלים וקערות במגוון צורות.
  3. שימוש בכלים שקופים שמבלטים את צבעוניות הממתקים בתוכם. מומלץ להשתמש בכלים  עם מכסה לשמירת טריות הסוכריות, את המכסים נבקש מצוות האולם להסיר ולמקם הרחק מהישג ידם של האורחים עם פתיחת בר המתוקים.
  4. מומלץ לרכוש כלים מפלסטיק שקוף מחשש שמשהו יישבר ומחירם הזול.
  5. כדאי לתת נגיעה אישית על ידי מיתוג ושילוט על השולחן.
  6. יש לבדוק עם אולם האירועים את הכשרות הנדרשת  ובהתאם לכך לקנות את המתוקים, אותם ניתן לרכוש בחניות סיטונאיות.
  7. על מנת למנוע הפתעות לא נעימות רצוי לעשות "חזרה גנרלית" לפני האירוע, פשוט תערכו שולחן הדומה בגודלו לזה באולם  תציבו עליו את הכלים והמתוקים.ואל תשכחו לצלם את השולחן מכל הזוויות למקרה שתהיו נרגשים מדי לזכור.

 

5. איך בודקים איכות תבנית סילקון?

את איכות תבנית הסילקון ניתן לבדוק בקלות ע"י קפול התבנית בן האצבע לאגודל במידה ונוצר כתם לבן בקו הקיפול, סימן שהתבנית באיכות זולה. אם הצבע הלבן לא מופיע סימן שהאיכות טובה מאוד.

דרך נוספת לבדוק את איכות תבנית הסילקון  ע"י קיפול התבנית, תבנית איכותית תחזור למצבה המקורי עם פתיחת הקיפול.

שמו לב תבנית סילקון  שאינה מתאימה להקפאה אינה איכותית 

** חשוב מאד לרכוש מיצרן מוכר שהמוצרים הן בעלות תו תקן ישראלי

תבניות שאינם איכותיות מיוצרות מחומרים מסוכנים כמו צבע רעיל המשתחרר לתוך האוכל בעת חשיפה לחום גבוה בזמן האפייה.. התבנית חייבת להיות עמידה לחום ואינה אמורה לשנות את צורתה או להיקרע בזמן האפייה.