1. למי נותנים להכין את עיסת החינה?
את עיסת החינה על פי מנהגי המסורת ברוב העדות נהוג שאם הכלה תכין או קרובת משפחה בעלת מידות טובות, צדיקה טובת לב שופעת אהבה ונתינה,רצוי שתהיה נשואה ופוריה . לפי האמונה תכונותיה הטובות ומידותיה ידבקו בכלה וברכותיה ילוו את בני הזוג לאורך שנים ארוכות וטובות.
2 באיזה חינה רצוי להשתמש השחורה או האדומה ?
רצוי להשתמש באבקת חינה בצבע ירוק (חינה אדומה ) אותה ניתן להשיג בחניות תבלינים.( החינה השחורה משמשת לקעקועי חינה)
3. מדוע משתמשים בחינה בטקס לפני החתונה ?
בטקס לפני החתונה,נוהגים למרוח חינה על ידיי הכלה על מנת ש"ויעלה חינה" - השם נגזר מהמילה חן - שתמצא חן בעיני חתנה,
ויש הטוענים כרמז ארבעת המצוות בהן מצווה האשה:
ח - הפרשת חלה
י - הולדת ילדים
נ - שמירת נידה
ה - הדלקת נרות שבת
4. איך עושים בר מתוקים לבד?
ישנם מספר כללים בסיסיים באיך לעשות בר מתוקים לבד בקלי קלות
5. איך בודקים איכות תבנית סילקון?
את איכות תבנית הסילקון ניתן לבדוק בקלות ע"י קפול התבנית בן האצבע לאגודל במידה ונוצר כתם לבן בקו הקיפול, סימן שהתבנית באיכות זולה. אם הצבע הלבן לא מופיע סימן שהאיכות טובה מאוד.
דרך נוספת לבדוק את איכות תבנית הסילקון ע"י קיפול התבנית, תבנית איכותית תחזור למצבה המקורי עם פתיחת הקיפול.
שמו לב תבנית סילקון שאינה מתאימה להקפאה אינה איכותית
** חשוב מאד לרכוש מיצרן מוכר שהמוצרים הן בעלות תו תקן ישראלי
תבניות שאינם איכותיות מיוצרות מחומרים מסוכנים כמו צבע רעיל המשתחרר לתוך האוכל בעת חשיפה לחום גבוה בזמן האפייה.. התבנית חייבת להיות עמידה לחום ואינה אמורה לשנות את צורתה או להיקרע בזמן האפייה.